Het chemisch bedrijf Taminco nodigde uit om rond haar centrale bedrijfswaarden te werken: operational excellence, customer bonding, networking, innovation, internationalization, integration, market focus, agility en teamwork. (www.taminco.com)

'The creative spark between art and chemistry'

Een tandwiel is een magisch voorwerp, een fantastisch instrument dat met eenvoudige precisie doet werken en in beweging zet…

Het werk bestaat uit vier handgemaakte tandwielen uit polyester, bevestigd op houten pootjes. Ze worden in kruisvorm opgesteld, maar kunnen evengoed in een andere volgorde gebruikt worden. Ze zijn eenvoudig met de hand verplaatsbaar en perfect aanpasbaar aan elke ruimte. Je kan ze aanraken. Je kan er als het ware mee spelen.

De tandwielen constructie symboliseert de bedrijfswaarde 'teamwork'. Ze werken samen om het doel te bereiken: de beweging. Als nieuw element werd de tand van de wielen zo ontworpen dat ze haaks op elkaar werken en op deze wijze als het ware een kruispunt kunnen vormen. Een tandwiel drijft gewoonlijk iets anders aan, deze wielen drijven zichzelf aan. Ze staan op zichzelf.

Elk tandwiel en tand verschilt licht van het ander en deze symboliseren de werknemers van het bedrijf die net als de tandwielen en tanden uniek zijn. Ondanks de verschillen is er toch een grote gelijkenis zichtbaar die het werk een repetitief karakter geven. Dit repetitieve, dit ritme weerspiegelt de hartslag van het bedrijf.

Ik heb getracht een aanknopingspunt te zoeken in vorm en materiaal die onze werelden verbindt en vermengt. Een punt dat een gevoel van nieuwsgierigheid oproept, dat overgaat in herkenning om te eindigen in opwinding. Een ogenblik van samenwerking en aantrekkingskracht.